Motmobbing.se Blog

januari 6, 2010

Jag har väl blivit mobbad under 6-9

Filed under: mobbad,mobbning,slå — motmobbing @ 2:03 e m

Jag har väl blivit mobbad under 6-9, då blivit kallad för saker och andra påhopp.

Kan berätta om ett pra gånger jag blivit mobbad. Jag hade precis klippt mitt hår och färgat det, kom til skolan och min ena klasskompis kallade mej för Tant Gun, de tog även min hemkunskapsbok och trampade på den så där kom ett skoavtryck på boken.. Men det värsta var när jag stod och väntade på bussen och samma kille(klasskamrat) kom och ställde sej vid sidan om, han höll på att äta ett päron. När det var ungefär halvätit slängde han det på mej. Det träffade näsan, och mina glasögon gick isönder. Den här killen behövde inte betala det. Och när man berättade för läraren vad de gjorde mot mej fick man bara höra hur ungdomar var vid den åldern. Blev utan glasögon i 2 månader vilket gjorde att jag inte riktigt kunde klara av att läsa och så.. Samma kille sprutade parfym i ansiktet på mej och kallade mej andra saker.. Andra killar försökte irritera mej genom att skricka ”hattapatt” i bussen och de kastade även snöbollar och puttade mej kraftigt..

De har tagit hårt eftersom jag har väldigt dålig självkänsla sen innan. Och när de inte gjorde något åt de blev de värre. Jag gick på snyggatorpsskolan, men den är ännu värre idag.. Där är slagsmål, mobbning och rektorn tar inte itu med det.. Något jag tycker är synd..

Ha det bra =) // Cecilia 🙂

3 kommentarer »

 1. Ja,det hände på skolan,och det var i mitten på 1970-talet.Jag blev mobbad på grund av att jag råkade gå på särskolan,och jag var omkring 13-14 år när det hände,och det var 1976 eller 1977,då man gick ut på stan tillsammans med några kompisar på middagsrasten vid några enstaka tillfällen,om någon såg mig eller mina kompisar så var svaret nej,och på stan så blev man kallad för utvecklingsstörd idiot,CP-jävel,och bögjävel,och i vissa fall blev man hotad med stryk av mobbarna.Jag har pratat med mina föräldrar samt med skolchefen på den skola jag gick på om det,och man var ju fruktansvärt ledsen och var rädd för att gå ut på stan.De råd och tips jag vill ge de som blir utsatt för personangrepp typ mobbning,trakasserier och hot,är att om man blir utsatt för sånt på skolan så ska man ta kontakt med skolchefen/rektorn och berätta om vad som har hänt,samt prata med sina föräldrar om händelsen,och har man dessutom blivit utsatt för strykhot av de som har mobbat er så ska man omedelebart ringa polisen och anmäla dessa mobbare för olaga hot plus förtal. Jag är cirka 45 år nu idag.Det kändes inte ett dugg bra när man blev utsatt,för när man var liten så var man mycket orolig och rädd för vad dessa mobbare skulle göra,så att man till sist inte vågade gå ut på stan under middagsrasterna.

  Kommentar av Patrik Grahn — januari 26, 2010 @ 8:20 e m | Svara

 2. 1 Ja när jag var liten från klass 1 till 3 i hörande klass Kimstaskolan i Norrköping. Dom retar varje dag olika ord o glåord o jag är hörselskadad kunde höra fula ord o vanlig ord o svårt att hänga med vad alla pratade om. Så jag slår ner dom som mobbade mot mig. Så jag var glad att vann över alla barn som förlorade på någon så jag ville visa att dom har inte rätt göra. Då dom flesta slutade retade mig men sen hejade sen jag sätt stopp o hjälpte till andra barn samma problem. Så dom översitter fick styrk av mig. Så dom slutade inte bara värre o värre, skolan o föräldrar tog upp en gång men sen det blev bara mer problem. Sen skolan kunde inte behålla mig fick jag flyttade till ny skolan heter Alvikskolan i stockholm, samma sak som första skolan tex vill inte umgås med mig o retar många olika. Så jag fick bara dom några som jag kunde umgås med dom. O gav styrk dom andra barn i skolan, även dom andra barn mot dom andra så jag satt stopp.
  2 Jag fick inte rätt uppväxt med samma problem som jag bara blanda i hörande. Varje gång jag vann så jag var glada hela tiden o strunta i problem o lagt ner allt skit i burk. Sen fick jag träffa samma problem hörselskadad/döv. Det blev inte bättre pga olika nivå på språk. Även dom flesta äldre eller lite yngre tycker jag är knäpp beror på vad det finns många saker. Tex jag kunde inte skriva eller läsa när jag fick klass 4 så började jag allt på en gång. Sen gymnasiet gick det bättre för mig. Sen dom andra var mobbare bad ursäkta mig efteråt. Så jag tänkte varför ska dom göra så dumt när dom var små sen dom var äldre.
  3a Typ 6 år gammal till 17 år.
  3b Skolan o lärare såg vad vi höll med det men inte stoppa allt. Har sagt några gånger till föräldrar det gick inte bara värre. Men jag har egna barn hade satt stopp alla dagis/skolan o förklara för personaler så dom tog allvar på det. Jag råkade komma förbi för att hämta min son så dom andra barn sparkade på honom jag tog i dom ungar o skäll på dom o tog med dom till lärare dom blev chockade över händelse så dom fick allvar på det att det var inte bra. dom fick dela upp personaler olika område tittar efter alla olika problem o sätt stopp varje gång bara bra :-).
  4 Tex dumt hör inte knäppis kan inte förstår vad vi säger. Kan inte prata. Här kommer hörselskadad. finns mer orkar inte skriva allt.
  5 Jag var glad utan att tänka dåliga hade sagt 2 tillfället. Duger inte så jag slutade pratar om problem.
  6 Ja om någon vuxen ser barnen blev mobbade el bli slagit bara ta i dom som e elak o ta med dom till lärare även deras föräldrar ska få en besked bara berätta vad som hänt, inte skrika på dom :-). Så barn blir mer rädd för både oss o deras föräldrar kan inte förlåta vad dom gjort. Gärna vi vuxna ska information el nåt film el information till dom.
  7 41 år gammal
  8 Hemsk vill inte upplev igen. o har jämtföra med mina barn uppväxt dom har bättre än jag har upplev men jag är glad.

  Kommentar av Stefan — februari 25, 2010 @ 9:21 f m | Svara

 3. Det är bra att alla kränkningar avslöjas,så att man visar att man inte tolererar att någon eller några elever blir utsatt för olika former av personangrepp typ mobbning,trackasserier,hot,misshandel,skadegörelse med mera.Sedan så borde skolledningen inse att de har en stor skyldighet att vidta åtgärder direkt,så fort man får kännedom om att det förekommer mobbning/trackasserier mot någon enskild elev eller några enskilda elever på grund av olika saker.Sedan så har varje kommun och landsting,skyldighet att både upprätta och uppdatera handlings-och säkerhetsplanen varje år,samt följa handlings-och säkerhetsplan som finns upprättad,för många skolor visar sig har struntat i att vidta åtgärder så fort det sker personangrepp,trots att de har skyldighet att vidta åtgärder direkt.Sedan om det blossar upp mobbning och trackasserier,så borde skolledningen ta kontakt med de inblandade,samt att man sammankallar de inblandade parternas föräldrar för att påpeka för dem att man ser mycket allvarligt på alla former av personangrepp typ mobbning och trackasserier samt hot och andra saker,och om det föreligger brott så ska både polisen och sociala myndigheterna,samt länsrätten kopplas in.Sedan borde alla skolor se till att det finns en särskild kamratstödjargrupp som ska förhindra alla former av personangrepp,samt rastvakter som utses av elevrådet.Där är mitt recept på att få stopp på personangrepp på skolor.Sedan när det gäller personangrepp som sker bland anställda på skolor och andra arbetsplatser så ska skyddsombudet,arbetsledningen kopplas in och ha ett samtal med de inblandade parterna för att gå till botten med saken för att reda ut orsaken till varför det hände,samt,när hände det och vem eller vilka var inblandade, så att man slutligen ser till att de inblandade sluter fred med varandra och ber om ursäkt och lovar att aldrig mer göra om det igen.

  Kommentar av Patrik Grahn — mars 4, 2010 @ 9:03 e m | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: