Motmobbing.se Blog

mars 4, 2010

B11 *Lisa*

Filed under: mobbad,mobbing,mobbning,mobbningiskolan,motmobbing.se,psykiskt,Skolan,slå — motmobbing @ 9:39 f m

Här kommer min berättelse om min mobbning.
Allt började när jag kom till första klass, jag var annorlunda.
Jag var blyg och vill inte prata med någon.
Men varje rast och varje hål timme, fick jag springa och låsa in mig,hann jag inte så sparkade de mig, kallade mig för både de ena och det andra.
Så höll det på till 6.e klass, Lärarna bara gick förbi det blundade för det.
Speciellt en gång så stod det ett gäng och höll i mig och skulle lägga en spindel i håret. Läraren som var rastvakt, tyckte det såg ut som att det var på skoj och gjorde inget åt det.
Sen den dagen så tål jag inte spindlar.
När sexan var slut så trodde jag att ett hopp skulle kunna komma då man bytte skola.
Men det gjorde det inte, det blev allt värre. De stoppade huvudet i toaletten och spolade, slog mig, och kallade mig öken namn.
Allt blev värre, t o m ena läraren i Matten började mobba mig för att jag inte kunde matte.
Så höll det på fram till nian. Då såg jag en annan som höll på att bli slagen, jag ställde mig i ringen och skyddade den andra sa åt henne att springa, jag tog smällarna för sista gången.
Lärarna gjorde återigen ingenting, och jag höll allt för mig själv. Men det kändes att jag fick något återupprättat när jag kunde skydda denna tjej.
När jag började Gymnasiet så blev det lugnare tills en lärare återigen sa att inför hela klassen att jag hade två rätt på provet och skrattade åt mig, när hon gjorde det för sista gången så fixade jag möte med rektorn, men det var lönlöst, hon trodde inte på mig, så man kan säga att jag inte har blivit trodd och inte sedd, och det har sårat mig mer än alla slag och ord som kommit.
Hur jag mår idag, så mår jag bra, jag låter inte det styra mig, istället för att se det som jobbiga minnen så har jag vänt detta till att genom alla dessa hårda slag som har gjort så att det blöder och alla hårda ord jag fått höra. och stenar som har kastats mot mig, har format mig till den jag är idag, och att jag har erfarenheten kvar att kunna hjälpa andra och förstå dem.
Idag hjälper jag dem, ska gå i skolor och informera om detta till elever och lärare.
Att kunna lyssna på en annan som har varit med om samma sak och faktiskt kunna säga ja jag förstår dig, och jag finns här, det betyder mkt.
Så mitt råd är hur svårt det än har varit så finns det alltid någon annan som kanske behöver just dig och just få höra orden ”jag förstår dig” Så ge aldrig upp, och låt inte mobbningen få styra era liv. Gör inte det, för man går miste om att se den som behöver bli sedd.. och om det finns någon som är mobbad just nu, gör inte som jag, håll inte det inombords utan gå till någon och prata som du har förtroende för.
Att vara den tysta och osynliga, dödar en sakta inombords. Så våga stå upp för dig själv, och se att du är värdefull o det finns bara en av dig.
Glöm inte det.
Kan inte skriva i detalj allt jag varit med om för det skulle bli en lång läsning och en stor bok. Så jag hoppas att ni får en viss inblick vad jag vart med om..
Allt gott till er alla som läser detta…..

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: