Motmobbing.se Blog

mars 4, 2010

Från B1 *Anna*

Filed under: mobbad,mobbing,mobbning,mobbningiskolan,motmobbing.se,psykiskt,Skolan — motmobbing @ 9:26 f m

Jag blev mobbad mellan 1997-2002, från årskurs fyra till nio. Mest psykiskt då mina tidigare kompisar frös ut mig bara för att jag valde att umgås med någon de inte gillade, i femman blev jag hotad med stryk efter skolan av en högstadieelev så jag vågade inte gå hem, vi kontaktade rektorn om det och min lärare så jag fick hjälp den gången.

I högstadiet fick jag mitt skåp uppbrutet och de skrev bland annat ‘hora’, ‘fitta’, ‘lebb’ på skåpdörren så jag fick byta till en annan korridor där det hela tiden var en massa folk som gick förbi men det spelade ingen roll för jag blev fortfarande illa behandlad. På rasten en gång i nian kastade några killar isbollar med stenar i på mig så jag slutade gå ut på rasterna och fick gömma mig i biblioteket. Vi gick till rektorn flera gånger och försökte stoppa det men han förnekade att det fanns mobbning på den skolan.

Tack vare det som hände var jag nära att ta livet av mig, jag hade planerat att gå hem och ta en massa tabletter när jag var fjorton men en lärare räddade mitt liv den dagen så jag lyckades aldrig. Hon konfronterade mig och ville veta vad som hade hänt. Jag berättade precis som det var.

I gymnasiet bröt en rejäl depression ut eftersom jag insåg vad som verkligen hade hänt. Tidigare har jag mest trott att det bara var så att jag blev retad lite ibland.

Idag mår jag bättre men har svårt för att lita på folk eftersom jag är van vid att få höra skitsnack och rykten om mig som inte är sanna, så jag har svårt att riktigt kunna släppa någon nära mig. Det tog flera års terapi för att jag skulle komma över vad jag hade vart med om.

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: